Telenet in Belgische kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Telenet

Beleggers in het aandeel Telenet kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Telenet nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4,23 euro. Telenet 's dividendrendement komt hiermee uit op 8,03 procent. Het doorsnee dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een summiere 1 procent.

De omzet van Telenet over dit jaar komt uit op 2,57 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 2,53 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Telenet in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 318 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,65 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 19,87 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 72 euro

Morgan Stanley , Barclays en Goldman Sachs gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Telenet 's beurswaarde 6,08 miljard euro.

Het aandeel staat om 14.22 0,66 procent lager op 52,65 euro.

Koershistorie Telenet van 2007 tot 2018

koersgrafieken telenet

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.