IBM en Kodak actiever met blockchain

De opkomst van de blockchaintechnologie zien we nu ook bij veel bluechips door druppelen. Het is ondertussen de consensus dat deze technologie het huidige betalingsverkeer grotendeels zal vervangen. Blockchain is het platform waar op o.a. de bitcoins verhandel worden maar lijkt vrij immuun ten opzichte van de huidige volatiliteit van de bitcoin. We zetten de grote blue chips die met de blockchaintechnologie actief zijn voor u op een rij.

IBM ( IBM

IBM is al een tijd actief met de blockchaintechnologie. IBM heeft nu haar cloudplatform Watson om nu aan ruim 400 klanten deze technologie te kunnen aanleveren. IBM was hiermee de eerste op dit gebied, ook wel 'Baas' genoemd (Blockchain as a service). Momenteel gebruiken veel banken deze technologie. IBM schat in dat wereldwijd bedrijven ruim 77 procent aan transactiekosten voor valuta kunnen besparen. Bekende klanten van IBM zijn o.a. Bank of Montreal, Caixabank , Erste Bank en Commmerzbank. Verder gebruikt ook de regering in Dubai IBM 's platform. Zij doen dit o.a voor de administratie van de gezondheid van burgers. Onlangs maakte IBM bekend om met IBM iX te starten, een dienst om ook voor de advertentiemarkt zaken te vereenvoudigen.

Kodak

Het alom bekende Kodak, vroeger een grote speler op het gebied van fotorolletjes, schokte onlangs Wall Street door de aankondiging om zichzelf nu als blockchainbedrijf te gaan profileren, met de naam KodakCoin. Uiteraard wordt er veel gefreeride met de goede naam die blockchain inmiddels heeft maar veel analisten denken toch dat het een goede zet van Kodak kan zijn. Kodak wil de blockchaintechnlogie volledig inzetten voor haar oude vakgebied fotografie. En dan nu dus voor de digitale fotografie. Sinds de aankondiging van Kodak spoot het aandeel ruim 200 procent omhoog.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.