Analistengilde noemt Unilever aantrekkelijk aandeel

De koers van het aandeel Unilever lijkt nu relatief laag te zijn. De meeste analisten noemen het aandeel Unilever op dit niveau momenteel ondergewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 28 analisten geanalyseerd. De adviezen voor het aandeel zijn verdeeld uit: 3 keer verkoop, 10 keer houd en geen koopadviezen. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 52,08 euro. Dit is circa 20 procent meer dan de huidige koers van 42,63 euro.

Koersdoelen voor Unilever tamelijk geconcentreerd

fundmantele data

De omzet van Unilever over dit jaar komt uit op 52,91 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 53,72 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 6,27 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,36 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 18,06 te liggen.

Fors dividend Unilever

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,53 euro verwacht. Unilever 's dividendrendement komt hiermee op 3,59 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de voedingssector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 48 euro

De laatste 3 adviezen voor het voedingsbedrijf zijn afkomstig van Societe Generale , Morgan Stanley en RBC Capital Markets.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Unilever 's beurswaarde 54,43 miljard euro.

Koershistorie Unilever van 2007 tot 2018

aandeel unilever

Het aandeel sloot woensdag op 42,63 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.