AstraZeneca werkt samen met Scorpion Therapeutics om kankerbehandelingen te ontwikkelen

  • AstraZeneca (NASDAQ:AZN) werkt samen met Scorpion Therapeutics om precisiegeneesmiddelen te ontdekken, ontwikkelen en op de markt te brengen tegen kankereiwitten die voorheen moeilijk te bestrijden waren, met het potentieel om de oncologische behandeling te transformeren.
  • Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Scorpion de ontdekkings- en bepaalde preklinische activiteiten leiden door gebruik te maken van zijn geïntegreerde platform. AstraZeneca heeft de exclusieve optie om wereldwijde rechten in licentie te geven voor maximaal drie kandidaat-geneesmiddelen.
  • Scorpion ontvangt een contante vooruitbetaling van $ 75 miljoen en komt in aanmerking voor aanvullende op succes gebaseerde betalingen in de vorm van optievergoedingen en mijlpaalbetalingen, evenals gelaagde royalty's op de netto-omzet, variërend van middelhoge eencijferige tot lage dubbele cijfers.
  • AstraZeneca zou na opt-in wereldwijd verantwoordelijk zijn voor ontwikkelings- en commercialiseringsactiviteiten, terwijl Scorpion de optie zou behouden om onder bepaalde voorwaarden tot twee van deze programma's samen te ontwikkelen en te promoten in de VS.
  • Eerder meldde AZN dat de boosterdosis van zijn COVID-19-vaccin het antilichaam tegen de Omicron-variant verhoogt.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit Cambridge volgens de gepolste analisten uit op 42.99 miljard GBp. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 37.42 miljard GBp bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2021

    aandelenanalyses

    Astrazeneca Kantoor Nijmegen Nederland ©

    Astrazeneca
    Astrazeneca


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 10.02 miljard GBp. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 666 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13.39 te liggen.

    Fors dividend Astrazeneca

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 291 GBp. Astrazeneca 's dividendrendement komt hiermee uit op 3.26 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.37 procent op.

    Laatste koersdoelen rond de 9563 GBp

    De meest recente adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van Liberum, Morgan Stanley en Berenberg.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 11706.38 miljard GBp. 23

    Om 14.37 koerst het aandeel 0.73 procent lager op 8918 GBp.

    Koershistorie Astrazeneca van 2007 tot 2021

    aandelenanalyses astrazeneca

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.