Denemarken blijft J&J AstraZeneca-vaccins verbieden

 • Denemarken zei vandaag dat het het gebruik van COVID-19-vaccins van Johnson & Johnson (NYSE:JNJ) en AstraZeneca (NASDAQ:AZN) zou blijven verbieden, meldt Reuters.
 • De Deense gezondheidsautoriteit zei dat de balans tussen voordeel en mogelijke schadelijke effecten "nog steeds niet gunstig" is op basis van een analyse van veiligheidsgegevens.
 • Die schadelijke effecten houden verband met zeldzame gevallen van bloedstolsels nadat de injecties waren toegediend.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 31.97 miljard GBp. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 26.62 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Astrazeneca Nijmegen Nederland ©

  Astrazeneca
  Astrazeneca


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 6.97 miljard GBp. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 515 GBp. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 16.93.

  Fors dividend Astrazeneca

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 283 GBp. Astrazeneca 's dividendrendement komt neer op 3.25 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 1.39 procent.

  Recentste taxaties rond de 8333 GBp

  De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van UBS , Goldman Sachs en Credit Suisse

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 11443.16 miljard GBp. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel 5 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6500 en de 10120 GBp.

  Historische beurskoersen Astrazeneca

  koersdata astrazeneca

  Het aandeel staat om 18.09 0.72 procent lager op 8721 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.