Monster Beverage neemt Canarchy Craft Brewery Collective over voor $ 330 miljoen

 • Monster Beverage Corporation (NASDAQ:MNST) neemt CANarchy Craft Brewery Collective LLC over, een bedrijf voor ambachtelijk bier en hard seltzer voor $ 330 miljoen in contanten.
 • De transactie zal naar verwachting in 1Q22 worden afgerond.
 • De overname brengt de merken Cigar City, Oskar Blues, Deep Ellum, Perrin Brewing, Squatters en Wasatch naar de Monster-drankportfolio, maar omvat niet de zelfstandige restaurants van CANarchy.
 • CANarchy zal onafhankelijk functioneren, met behoud van haar eigen organisatiestructuur en team, onder leiding van Tony Short.
 • "De toevoeging van CANarchy en zijn merken aan de Monster-drankportfolio is een uitstekende gelegenheid om ons toch al robuuste productaanbod verder te laten groeien", voegde Rodney Sacks, voorzitter en co-directeur van Monster, toe. "We zijn verheugd om de bestaande merken van CANarchy voort te bouwen en uit te breiden met innovatieve nieuwe producten."

  De omzet van het bedrijf uit Corona over dit jaar komt uit op 5.44 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 4.6 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Monster Beverage Corp in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 1.38 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2.58 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 31.84 te liggen.

  Dividenduitkeringen worden van het concern niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de drankensector ligt op een aantrekkelijke 1.7 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 44.08 miljard dollar. -11

  Het aandeel sloot donderdag op 82.14 dollar.

  Koershistorie Monster Beverage Corp 2007-2021

  koersdata monsterbeveragecorp

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.