Monster krijgt upgrade van Morgan Stanley

Vandaag kreeg het aandeel Monster Beverage een upgrade naar kopen bij een koersdoel van 90 dollar. Analist Dara Mohsenian stelt dat de markt het groeipotentieel van het bedrijf nog niet voldoende verwerkt heeft. Volgens de analist het bedrijf goede derde en vierde kwartalen na de eerdere terugval begin dit jaar.

Voor de (eventuele) periode na covid-19 verwacht de analist een structureel aantrekkende frisdrankmarkt met vooral meer directe consumptie (in plaats van in de horeca).

De omzet van het concern uit Corona over dit jaar komt uit op 4,49 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 4,2 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Monster Beverage Corp in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 1,2 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,26 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 34,48 uit.

Dividendbetalingen door Monster Beverage Corp worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de drankensector ligt op een summiere 0,44 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Monster Beverage Corp ' nu rond de 42,36 miljard dollar. Het aandeel Monster Beverage Corp was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Monster Beverage Corp maar liefst 39 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 50 en de 87 dollar.

Om 21.01 staat het aandeel 1,38 procent hoger op 77,92 dollar.

Historische koersen Monster Beverage Corp

koersdata monsterbeveragecorp

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.