Vale verkoopt steenkoolactiva aan Jindal

  • In lijn met het voornemen van Vale (NYSE: Vale ) om de steenkoolproductie af te stoten, en eerder in het kwartaal door het bedrijf aangekondigd, heeft Vale de verkoop aangekondigd van een Mozambikaanse kolenmijn aan Vulcan-mijnbouw (een dochteronderneming van de Jindal-groep, inclusief Jindal Steel) voor $ 270 miljoen plus een 10-jarige royaltyovereenkomst.
  • Dit volgt op Vale 's overname van 15% van de mijn en 50% van de bijbehorende infrastructuur van Mitsui voor $1 eerder dit jaar, en Vale 's ~$2 miljard bijzondere waardevermindering bij de resultaten van het derde kwartaal.
  • Nu de kolenprijzen over zee (Newcastle) tegenwoordig hoger zijn dan op enig moment tijdens de ontwikkeling van de mijn, is het moeilijk in te zien hoe een verkoopprijs ~90% onder de kostprijs allesbehalve negatief is; de operationele uitdagingen en afschrijvingen zijn echter goed aangegeven en de schaal is niet materieel.
  • Nu het IEA wijst op een nieuwe dageraad voor de wereldwijde vraag naar kolen en de vraag in India vier keer zo snel groeit tot 2025, lijkt het verstandig voor Indiase bedrijven om manieren te zoeken om hun energievoorzieningsrisico te beheersen door middel van dergelijke activa-aankopen .

    De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Null over dit jaar ligt volgens de analisten op 53.77 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2021 toen het concern 208.53 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Vale in beeld plus taxaties 2021

    financiële analyse

    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 20.81 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4.24 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 3.21.

    Fors dividend Vale

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.32 dollar. Het dividendrendement van Vale ligt hiermee op 17.06 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de mijnbouwsector ligt op een summiere 0.81 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 69.74 miljard dollar. -5

    Het aandeel sloot dinsdag op 13.6 dollar.

    Historische koersen Vale 2007-2021

    financiële analyse vale

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.