Accenture doet strategische investering in Interos; voorwaarden niet bekendgemaakt

  • Accenture (NYSE:ACN) doet via Accenture Ventures een strategische investering in Interos, een bedrijf voor operationeel weerbaarheid en risicobeheer in de toeleveringsketen.
  • Interos, met AI-technologie, visualiseert relaties, berekent de gezondheid van de toeleveringsketen en bewaakt ecosysteeminteracties om kansen en risico's te onthullen. Het bedient klanten in financiën, ruimtevaart, CPG, voeding, productie, detailhandel, technologie en de overheid.
  • De commerciële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.
  • Kris Timmermans, Accenture 's (ACN) Supply Chain & Operations global lead: "De investering van Accenture Ventures in Interos zal de manier waarop onze klanten naar hun eigen ecosystemen kijken transformeren en zal hun groei veilig helpen versnellen. Vanuit een geheel nieuwe invalshoek krijgen klanten een duidelijk beeld van hun supply chain en potentiële bedreigingen voor hun bedrijfsvoering, inclusief cyberrisico's die ze moeten prioriteren en aanpakken."

    De omzet van het concern uit Dublin over dit jaar komt uit op 59.62 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 50.53 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2021

    koersdata

    Accenture Utrecht Papendorp ©

    Accenture
    Accenture


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 6.75 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 10.49 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 36.78 uit.

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.89 dollar verwacht. Het dividendrendement van Accenture ligt hiermee op 1.01 procent. Het doorsnee dividend van de IT-bedrijven ligt op een prima 2.75 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 244.65 miljard dollar. 49

    Het aandeel sloot maandag op 385.78 dollar.

    Historische koersen Accenture

    koersdata accenture

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.