Accenture neemt Bridgei2i over, een bedrijf voor kunstmatige intelligentie en analyse Vertaalresultaten Accenture neemt Bridgei2i over, een bedrijf voor kunstmatige intelligentie en analyse

 • Accenture (NYSE:ACN) sluit overeenkomst voor overname van BRIDGEi2i, een bedrijf voor kunstmatige intelligentie (AI) en analyse met het hoofdkantoor in Bangalore, India, met extra kantoren in de VS en Australië.
 • De overname voegt meer dan 800 bekwame professionals toe aan Accenture 's Applied Intelligence-praktijk, waardoor de wereldwijde capaciteiten op het gebied van datawetenschap, machine learning en AI-aangedreven inzichten worden versterkt en vergroot.
 • De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.
 • Onlangs heeft ACN Advoca overgenomen om de mogelijkheden voor intelligente oplossingen voor activabeheer op te schalen.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Dublin volgens de analisten uit op 57.32 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 50.53 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  Accenture Amsterdam ©

  Accenture
  Accenture


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 6.51 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 10.13 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 34.27 uit.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3.88 dollar. Accenture 's dividendrendement komt hiermee op 1.12 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de IT-bedrijven ligt op een prima 2.75 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 220.13 miljard dollar. 54

  Om 19.52 stond het aandeel 1.92 procent hoger op 347.12 dollar.

  Historische koersen aandeel Accenture

  koersdata accenture

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.