Tesla zei dat het 1,1 miljard euro aan subsidies voor de Duitse batterijfabriek zou weigeren

  • Tesla (NASDAQ:TSLA) werd naar verluidt gedwongen meer dan 1,1 miljard euro aan Europese subsidies voor zijn geplande batterijfabriek buiten Berlijn af te wijzen nadat vertragingen bij het project een voorwaarde van de financiering schonden.
  • De Duitse regering heeft vrijdag aan de FT bevestigd dat Tesla (TSLA) niet langer om de subsidies vroeg.
  • Tesla vertelde CNBC dat "het het Federale Ministerie van Economische Zaken en het Brandenburgse Ministerie van Economische Zaken heeft geïnformeerd... dat het zijn IPCEI-aanvraag voor staatsfinanciering voor de batterijfabriek in Grünheide intrekt."
  • Ook Elon Musk, CEO van Tesla, zei op Twitter in antwoord op een vraag over de subsidies: ``Tesla is altijd van mening geweest dat alle subsidies moeten worden afgeschaft, maar dan moeten ook de enorme subsidies voor olie & gas eronder vallen. Om de een of andere reden willen regeringen dat niet doen..."
  • In februari meldde Business Insider dat Tesla (TSLA) een bedrag van een miljard euro zou ontvangen van de Duitse overheid. In september was er een bericht dat het Duitse ministerie van Economische Zaken naar verwachting tegen het einde van het jaar zou beslissen hoeveel staatssteun Tesla (TSLA) zou ontvangen voor zijn geplande batterijcelfabriek in de buurt van de Gigafactory Berlin.

    De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Palo Alto over dit jaar ligt volgens de analisten op 51.11 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 31.54 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2021

    aandeel

    Tesla Nederland garage Tilburg ©

    Tesla
    Tesla


    Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 6.56 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 6.06 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 178.53.

    Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.78 procent op.

    Jongste koersdoelen rond de 852 dollar

    Goldman Sachs , KBC Securities en UBS gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 979.14 miljard dollar. 85

    Het aandeel sloot vrijdag op 1081.92 dollar.

    Historische beurskoersen Tesla

    aandeel teslamotors

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.