Glencore verkoopt mijn Ernest Henry in Queensland in een deal van $ 730 miljoen

  • Glencore (OTCPK: GLCNF, OTCPK: GLNCY) stemt ermee in om zijn 70%-eigendom Ernest Henry Mining koper-goudmijn in Queensland te verkopen aan de Australische Evolution Mining voor $ 1 miljard (~ US $ 730 miljoen).
  • Glencore had in 2016 een belang van 30% in Ernest Henry verkocht aan Evolution en vormde daarmee een joint venture; Evolution zal nu de volledige eigendom en exploitatie van de mijn overnemen.
  • De bedrijven zeggen dat de deal een afnameovereenkomst voor Glencore omvat om al het koperconcentraat te kopen dat in de mijn wordt geproduceerd.
  • Glencore zegt dat de verkoop haar focus op andere goedkopere, duurzame koperactiva in Afrika en Zuid-Amerika zal vergroten.

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Baar op 217.97 miljard GBp. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 142.34 miljard GBp bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Glencore in beeld plus taxaties 2021

    historische koersen

    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 7.7 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 69 GBp verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5.35 uit.

    Fors dividend Glencore

    Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 23 GBp. Het dividendrendement van Glencore ligt hiermee op 6.23 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de mijnbouwers ligt op een nihile 0.81 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 22 april een interim-dividend van 8654 GBp uit zal gaan keren.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 4874.64 miljard GBp. 96

    Het aandeel staat om 12.27 0.19 procent lager op 369.45 GBp.

    Historische beurskoersen Glencore

    historische koersen glencore

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.