Lange termijn beleggers KPN al jaren onder water

Het zijn al jaren zware tijden voor beleggers in het aandeel KPN . Beleggers die het aandeel jaren terug kochten staan nog steeds zwaar in het rood. De uitgekeerde dividenden, die ook lang bevroren waren, zijn maar een beperkte compensatie voor de risico's van het aandeel.

Buy & hold rendementen per jaar aandeel KPN

De bovenstaande matrix toont KPN 's historische rendementen uitgedrukt in de verschillende jaarlijkse instapmomenten tot de jaren in de linker as.

Het aandeel had in 2012 met een koersverlies van 60 procent het slechtste jaar (gemeten vanaf 2008). Het beursjaar 2015 is tot nu toe met een winst van 33 procent het beste jaar voor het aandeel. Wie het aandeel in 2008 aankocht (koers destijds 6,92) euro heeft nu zelfs een koersverlies van ruim 59 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 6,54 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 6,81 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 509 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 12 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 23,83.

Fors dividend KPN

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,12 cent. KPN 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,2 procent. Het doorsnee dividendrendement van de vaste lijn communicatie sector ligt op een nihile 1,38 procent.

Recente koersdoelen rond de 4 euro

Morgan Stanley , Berenberg en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KPN 's beurswaarde 12,18 miljard euro.

Historische koersen KPN voorbije 10 jaar

koersgrafieken kpn

Om 11.15 staat het aandeel 0,7 procent hoger op 2,86 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.