Aanzienlijk dividendrendement PostNL

Fors dividend PostNL

Beleggers in het aandeel PostNL kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel PostNL tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,21 cent. PostNL 's dividendrendement komt hiermee uit op 5 procent. Het doorsnee dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een summiere 0,66 procent.

Dividendrendementen PostNL

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 3,51 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 3,41 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten PostNL in beeld plus taxaties 2018

aandeel

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 189 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 42 cent verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 10.

Laatste taxaties rond de 5 euro

KBC Securities, Barclays en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

PostNL 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1,85 miljard euro.

Om 9.53 stond het aandeel 0,24 procent hoger op 4,2 euro.

Historische koersen PostNL 2007-2018

aandeel postnl

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.