Renault verlaagt productievooruitzichten met 500.000 auto's vanwege chiptekort

  • Renault (OTC:RNSDF) verlaagt zijn productieprognose voor dit jaar nadat de groepsomzet in het derde kwartaal met 13,4% daalde en de wereldwijde verkoop per eenheid met 22,3% daalde.
  • Renault produceerde 170.000 minder eenheden in het derde kwartaal dan oorspronkelijk gepland en de Groep verwacht nu productieverliezen van 500.000 voertuigen voor het jaar als gevolg van het wereldwijde chiptekort. CFO Clotlide Delbos zei dat het zicht op het chiptekort "nog steeds erg slecht was omdat de informatie van leveranciers erg onbetrouwbaar is", maar dat hij verwacht dat de chipproductie tot 2022 beperkt zal blijven.
  • Gevraagd naar grondstoffen zei Delbos dat het bedrijf geen tekorten had, maar wel hogere materiaalkosten.
  • Renault heeft zich gefocust op auto's met hogere marges te midden van het chiptekort en verwacht dat de operationele marges en winst ongeveer hetzelfde zullen blijven als H1 2021. De lagere omzetdaling, beperkt tot -13,4%, "bevestigt de positieve impact van de Het commerciële beleid van de groep is gericht op meer waarde uit de verkoop", schrijft de automaker.

    Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Boulogne-Billancourt volgens de analisten uit op 46.43 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 43.47 miljard euro bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Renault in beeld plus taxaties 2021

    koersdata

    Renault Lommel ©

    Renault
    Renault


    Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 545 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1.88 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 16.48 te liggen.

    Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.78 procent op.

    Laatste koersdoelen rond de 35 euro

    De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Jefferies & Co., Barclays en HSBC .

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 9.02 miljard euro. 26

    Om 17.36 stond het aandeel 0.56 procent lager op 30.98 euro.

    Historische koersen aandeel Renault

    koersdata renault

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.