Renault schrapt 2.000 Franse banen en neemt 2.500 EV-posities aan in elektrificatieverschuiving

 • Renault (OTC:RNSDF) schrapt 2.000 technische en ondersteunende functies en neemt 2.500 experts in datawetenschap, batterijchemie en andere functies aan, aangezien het zijn activiteiten verschuift om zich te concentreren op de productie van elektrische voertuigen. Het bedrijf wil tegen 2025 negen nieuwe voertuigen in huis maken, voornamelijk in de fabriek in Noord-Frankrijk.
 • De autofabrikant boekte in de eerste helft winst na een recordverliesjaar, maar herstelt langzamer dan rivalen vanwege een grotere afhankelijkheid van de Europese markt, die meer tijd nodig heeft om de pandemische beperkingen te verminderen.
 • De Franse staat is de grootste aandeelhouder van Renault , dat vorig jaar wereldwijd 14.600 banen schrapte.
 • Enkele maanden geleden tekende Renault een deal met Envision en Verkor voor de productie van batterijen voor elektrische auto's in zijn hub in Noord-Frankrijk.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Boulogne-Billancourt op 48.3 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 43.47 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Renault in beeld plus taxaties 2021

  aandeel

  Renault Lommel ©

  Renault
  Renault


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 564 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2.14 euro over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13.14 te liggen.

  De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een zeker aantrekkelijke 2.78 procent.

  Meest recente koersdoelen rond de 47 euro

  Sanford C. Bernstein & Co, Barclays en HSBC gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 8.19 miljard euro. 35

  Om 17.29 koerst het aandeel 0.39 procent hoger op 28.13 euro.

  Historische beurskoersen Renault

  aandeel renault

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.