Analistengilde verwacht omzetstijging Halliburton

Maandag publiceert het Amerikaanse Halliburton haar prestaties over het afgelopen kwartaal. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 20,31 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 15,89 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Halliburton in beeld plus taxaties 2018

fundmantele data

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 998 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,16 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 45,14.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,72 cent verwacht. Het dividendrendement van Halliburton ligt hiermee op 1,38 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een summiere 0,73 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Halliburton ' momenteel circa 44,82 miljard dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 52,36 dollar.

Historische koersen Halliburton

fundmantele data halliburton

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.