Deal Musk SolarCity verder onderzocht

 • Misschien moet je een paar jaar teruggaan om de geschiedenis te onthouden, maar in 2016 pakte Tesla (NASDAQ:TSLA) een ander door Musk geleid bedrijf op, genaamd SolarCity, in een deal die Elon destijds als een "no brainer" begroette. " Hij zei dat de aankoop zou leiden tot een breder scala aan producten door de toonaangevende fabrikant van elektrische voertuigen te combineren met een zonnepaneelbedrijf dat EV's kan opladen, hoewel velen kritisch waren over de aankoop van $ 2,6 miljard.
 • Nu, in de Delaware Court of Chancery, zal Elon Musk getuigen over de deal in een aandeelhoudersrechtszaak waarin wordt beweerd dat de overname werd geplaagd door belangenconflicten, fundamentele zwakheden en er niet in slaagde om de zeer beloofde winsten te produceren.
 • De rechtszaak: Musk bezat 22,1% van de gewone aandelen van Tesla op het moment van de transactie, en 21,9% van SolarCity, volgens een aanvraag bij de kanselarij. Aandeelhouders beweren dat de deal neerkwam op een reddingsoperatie van SolarCity die Musk en zijn familie meer heeft verrijkt dan Tesla. In de loop der jaren heeft Tesla ook herhaaldelijk de massaproductie van zijn gehypte zonnedakpannen vertraagd, hoewel zijn energieopslagproducten op een achterstand staan ??vanwege de vraag naar goedkope hernieuwbare elektriciteit. Musk zal stellen dat de deal de aandeelhouders geen schade heeft berokkend en dat ze in juni 2016 met een overweldigende meerderheid hebben gestemd om de overname goed te keuren (TSLA-aandelen zijn sindsdien gestegen van $ 44 naar $ 657 - en dat is na een vijf-tegen-één aandelensplitsing).

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 49.69 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 31.54 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  Tesla Amsterdam Pc Hooftstraat ©

  Tesla
  Tesla


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 5.63 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Tesla 's resultaat per aandeel op een winst van 5.14 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 131.78 te liggen.

  Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een aantrekkelijke 2.51 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 597 dollar

  Nord Landesbank, Credit Suisse en Jefferies & Co. gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 613 miljard dollar. 128

  Historische beurskoersen aandeel Tesla

  historische koersen teslamotors

  Het aandeel sloot donderdag op 677.35 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.