Het Zwitserse Tecan neemt de fabrikant van medische hulpmiddelen Paramit over voor USD 1 miljard

 • De Zwitserse Tecan Group (OTC:TCHBF) neemt Paramit Corp., een fabrikant van medische apparatuur uit Morgan Hill, Californië, over voor een deal van USD 1 miljard.
 • Tecan zei dat de overname haar positie in oplossingen voor life sciences en in-vitrodiagnostiek zal versterken en een nieuwe zakelijke verticale van medische hulpmiddelen zal toevoegen.
 • " Tecan krijgt nieuwe, zeer efficiënte productiecapaciteit in Azië en een sterke aanwezigheid voor zijn OEM-activiteiten in Noord-Amerika", aldus Achim von Leoprechting, CEO van Tecan .
 • Ondertussen zal Paramit het bestaande OEM-klantenbestand en het commerciële kanaal van Tecan kunnen gebruiken om uit te breiden in de Europese en Aziatische markten, waaronder China en daarbuiten.
 • Paramit zal naar verwachting ongeveer USD 280 miljoen aan omzet genereren voor het volledige jaar 2021.
 • Tecan zal de transactie financieren door middel van een combinatie van contant geld, uitgifte van nieuwe aandelen en een obligatie-uitgifte. Het bedrijf heeft voor de deal gecommitteerde overbruggingsfinanciering verkregen van Credit Suisse .
 • Tecan zei dat de overname bij afronding onmiddellijk zal bijdragen aan de winst per aandeel.
 • De transactie, die naar verwachting in de komende maanden wordt afgerond, is onderhevig aan sluitingsvoorwaarden.

  De omzet van het concern uit Maennedorf over dit jaar komt uit op 820.15 miljoen CHF. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 730.88 miljoen CHF verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tecan in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 122 miljoen CHF. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 10.26 CHF over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 47.72 te liggen.

  De consensus van het dividend ligt op 2.61 CHF per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 0.53 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een nihile 1.46 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 5.81 miljard CHF. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel maar liefst 34 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 357 en de 498 CHF.

  Koershistorie Tecan van 2007 tot 2020

  aandelenanalyse tecan

  Om 10.18 staat het aandeel 0.78 procent lager op 489.6 CHF.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.