Ford verwerft Electriphi in een strategische stap gericht op commerciële klanten die elektrisch gaan

 • Ford (F) kondigt zijn plannen aan om Electriphi over te nemen in een deal die volgens haar een voordeel biedt aan zijn commerciële klanten.
 • Electriphi wordt beschreven als een in Californië gevestigde leverancier van software voor laadbeheer en wagenparkbewaking voor elektrische voertuigen. De autofabrikant is van plan om het team en de diensten van Electriphi te integreren in Ford Pro, dat naar eigen zeggen een nieuw wereldwijd bedrijf is binnen Ford dat zich inzet voor de productiviteit van commerciële klanten en het ontwikkelen van de meest geavanceerde laad- en energiebeheerervaringen.
 • Ford Pro is van plan zijn leiderspositie op de markt voor bedrijfsvoertuigen, zijn voertuigaanbod en de technologie van Electriphi te benutten om commerciële klanten te helpen bij hun EV-transitie.
 • Ford Pro schat dat de oplaadmarkt voor depots tegen 2030 zal groeien tot meer dan 600.000 vrachtwagens en bestelwagens op ware grootte. De nieuwe acquisitie ondersteunt de doelstelling om tegen 2030 meer dan $ 1 miljard aan inkomsten uit opladen te halen.

  De omzet van het bedrijf uit Dearborn over dit jaar komt uit op 129.99 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 127.14 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Ford Motor in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  Ford Apeldoorn ©

  Ford
  Ford


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 4.61 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Ford Motor's resultaat per aandeel op een winst van 1.12 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13.56 te liggen.

  Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het gemiddelde dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 2.75 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 60.93 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 157 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 16 dollar.

  Historische koersen Ford Motor afgelopen 10 jaar

  aandelenanalyses fordmotor

  Het aandeel sloot vrijdag op 15.19 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.