Elon Musk zegt dat Tesla bitcoin-betalingen accepteert zodra het gebruik van schone energie is bevestigd

 • Tesla (NASDAQ:TSLA) zal klanten opnieuw toestaan om in bitcoin (BTC-USD) te betalen zodra er bevestiging is van "redelijk (~50%) gebruik van schone energie door mijnwerkers met een positieve toekomstige trend", zei CEO Elon Musk via Twitteren.
 • In mei schortte de fabrikant van elektrische voertuigen de aankoop van voertuigen met bitcoin op vanwege bezorgdheid over het gebruik van fossiele brandstoffen door bitcoin-mijnwerkers, met name steenkool.
 • Musk reageerde op een rapport waarin Magda Wierzycka, CEO van Sygnia, beweerde dat de Tesla-oprichter de bitcoin-markt had gemanipuleerd en vervolgens een "groot deel van zijn blootstelling op het hoogtepunt" had verkocht.
 • Als reactie zei Musk dat Tesla slechts ~10% van zijn bezit heeft verkocht "om te bevestigen dat BTC gemakkelijk kan worden geliquideerd zonder de markt te verplaatsen."

  De omzet van het concern uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 49.07 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 31.54 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Tesla Tilburg garage Nederland ©

  Tesla
  Tesla


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.91 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4.53 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 148.32.

  Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een aantrekkelijke 2.75 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 608.04 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 250 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 190 en de 900 dollar.

  Koershistorie Tesla van 2007 tot 2020

  historische koersen teslamotors

  Het aandeel sloot vrijdag op 671.87 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.