ArcelorMittal vraagt EU-goedkeuring om de Franse fabrieken van Liberty Steel te kopen

 • ArcelorMittal (MT) heeft een aanvraag ingediend bij de Europese Unie om goedkeuring te vragen om de Franse activa van Liberty Steel te kopen van eigenaar Sanjeev Gupta.
 • De fabrieken zochten in april bescherming tegen schuldeisers te midden van financiële problemen bij Gupta's GFG Alliance, die eigenaar is van de fabrieken in Ascoval en Hayange; GFG is nu het doelwit van een Brits onderzoek naar mogelijke fraude en witwassen.
 • De EU heeft geen versnelde "vereenvoudigde" status van de deal gegeven die een snelle goedkeuring mogelijk zou maken; de deadline voor uitspraak over de deal is 9 juli.
 • ArcelorMittal sloot onlangs wat het noemde zijn "sterkste in een decennium" Q1 af te midden van stijgende staalprijzen.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Luxembourg volgens de analisten uit op 66.04 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 53.27 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  ArcelorMittal Liege Belgie ©

  ArcelorMittal
  ArcelorMittal


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 8.26 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 7.14 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 3.41.

  De consensus van het dividend ligt op 36 cent per aandeel. ArcelorMittal 's dividendrendement komt neer op 1.48 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalsector ligt op een aantrekkelijke 1.79 procent.

  Recente koersdoelen rond de 33 euro

  Goldman Sachs , Credit Suisse en UBS gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 24.65 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 162 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 9 en de 28 euro.

  Historische beurskoersen aandeel ArcelorMittal

  aandelenanalyses arcelormittal

  Om 13.40 koerst het aandeel 0.31 procent hoger op 24.36 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.