Tesla koopt jaarlijks meer dan 1 mrd aan batterijgrondstoffen uit Australië

  • Tesla (NASDAQ:TSLA) verwacht meer dan $ 1 miljard per jaar te besteden aan het inkopen van batterijgrondstoffen uit Australië, meldt Reuters.
  • "We verwachten dat onze uitgaven aan Australische mineralen de komende jaren zullen stijgen tot meer dan $ 1 miljard per jaar", zegt Tesla (TSLA) voorzitter Robyn Denholm.
  • Tesla haalt al driekwart van zijn lithiumgrondstof en meer dan een derde van zijn nikkel uit Australië.
  • Dit is in lijn met een nieuw beleid van de regering-Biden om op bondgenoten te vertrouwen voor de levering van het grootste deel van de metalen die nodig zijn om elektrische voertuigen te bouwen.
  • De SEC dringt bij Tesla aan op het afdwingen van openbaarmakingscontroles op Musk.

    De omzet van het concern uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 49.06 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 31.54 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

    beurskoers

    Tesla Duiven garage ©

    Tesla
    Tesla


    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.92 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4.54 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een zeer royale 131.95 uit.

    Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.75 procent op.

    Recentste taxaties rond de 778 dollar

    Goldman Sachs , Credit Suisse en Jefferies & Co. gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 542.14 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 238 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 173 en de 900 dollar.

    Historische koersen aandeel Tesla

    beurskoers teslamotors

    Het aandeel sloot vrijdag op 599.05 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.