Tesla versnelt tijdlijn voor leveringen van Model S Plaid

 • Tesla (TSLA) meldde dat het zijn leveringsplannen voor Model S Plaid "versnelt".
 • Tesla heeft de nieuwe besteltijdlijn voor de Model S Plaid bijgewerkt naar juni, wat waarschijnlijk een aanzet is om meer bestellingen op te stapelen tegen de einddatum van het tweede kwartaal van 30 juni. de nieuwe Model S Plaid. De website van Tesla staat momenteel geen bestellingen voor de Plaid + -optie toe.
 • Vooruitkijkend is Tesla van plan om op 3 juni een Model S Plaid-evenement te houden om het model te promoten.

  De omzet van het bedrijf uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 49.06 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 31.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Tesla Tilburg autofabriek ©

  Tesla
  Tesla


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 4.92 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4.54 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 138.95.

  Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.75 procent op.

  Actuele koersdoelen nabij de 778 dollar

  De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Goldman Sachs , Credit Suisse en Jefferies & Co..

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 570.92 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 291 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 160 en de 900 dollar.

  Koershistorie Tesla van 2007 tot 2020

  financiële analyse teslamotors

  Het aandeel sloot donderdag op 630.85 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.