BP en ENI denken aan Angolese jointventure

 • BP (NYSE: BP ) en Eni (NYSE: E) zeggen dat ze in gesprek zijn om hun activiteiten op het gebied van olie, gas en vloeibaar aardgas in Angola samen te voegen tot een joint venture, in een poging de productie nieuw leven in te blazen na jaren van achteruitgang.
 • De bedrijven tekenden een niet-bindende overeenkomst om de combinatie van hun upstream-portefeuilles in het land te bespreken, wat een potentiële zegen zou kunnen zijn voor een lokale olie-industrie die sinds 2015 een productiedaling van meer dan een derde heeft laten zien.
 • De Angolese activa van de bedrijven produceren samen meer dan 200.000 vaten olie-equivalent per dag.
 • BP heeft het afgelopen decennium een aantal belangrijke ontdekkingen gedaan in Angola, maar de gasontdekking van Katambi en andere werden geschrapt nadat het bedrijf had vastgesteld dat ze niet commercieel waren.

  De omzet van het bedrijf uit London over dit jaar komt uit op 240.85 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 161.29 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2020

  fundamenteel onderzoek

  BP tankstation ©

  BP
  BP


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 8.92 miljard GBp. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 45 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 7.03.

  Fors dividend BP

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 21 GBp verwacht. BP 's dividendrendement komt dus op 6.64 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.08 procent op.

  Recente koersdoelen rond de 321 GBp

  De meest recente adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van HSBC , Berenberg en Deutsche Bank .

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 6403.61 miljard GBp. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel 8 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 189 en de 377 GBp.

  Historische koersen BP

  fundamenteel onderzoek bp

  Het aandeel staat om 11.38 0.41 procent lager op 316.4 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.