Samenvatting Berkshire Hathaway's jaarvergadering 2021

JAARLIJKSE VERGADERING VAN DE AANDEELHOUDERS VAN BERKSHIRE

De jaarvergadering van de aandeelhouders van Berkshire Hathaway . vond plaats in 2021. Het was het enige livestream-evenement op 1 mei. De vergadering, zoals georganiseerd in Los Angeles, werd bijgewoond door de 90-jarige CEO Warren Buffett, de uitvoerend vicevoorzitter van het bedrijf, Charlie Munger, 97 jaar oud, samen met de 58-jarige vicevoorzitter van niet-verzekeringsactiviteiten, Greg Abel, en de voormalige vicevoorzitter van verzekeringsactiviteiten, Ajit Jain. De ankerpersoon en de journalist van CNBC, Becky Quick, namen de vragen van aandeelhouders en andere zo geïnteresseerde investeerders door. De belangrijkste bevindingen uit het jaarverslag en het winstverslag van het eerste kwartaal van 2021 worden hieronder weergegeven.

Investerings- en bedrijfsresultaat

De winst per aandeel (winst per aandeel) voor elk Klasse A-aandeel steeg tot een positieve winst van $ 7.63 in Q1.2021 na een verlies van $ 30.65 in Q1 2020. Het investeringsprofiel van het bedrijf speelde een belangrijke rol bij het behalen van deze forse winst. In kwartaal 1, 2021, werd een verlies van $ 70,27 miljard geregistreerd, maar in het eerste kwartaal van 2021 werd een winst van $ 5,70 miljard geboekt. Buffet merkte in een webcast op dat een zelf toegebrachte ontbinding resulteerde in een niet-gerealiseerd verlies in Q1 2020. Deze zelf toegebrachte recessie was het gevolg van COVID-19 lockdowns die resulteerden in een uitverkoop op de aandelenmarkt.

Een stijging van de inkomsten werd gezamenlijk opgetekend door alle operationele divisies van Berkshire, die 5,4% bedroeg, jaar na een andere i-e van $ 61,26 miljard naar $ 64,59 miljard. Het inkomen van de operationele divisies van Pretaxs bedroeg 23,8%, van $ 6,92 miljard tot $ 8,57 miljard. Berkshire heeft een grote kasreserve, geldmiddelen, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen in Amerikaanse schatkistcertificaten.

Collectieve activa tot 31 maart 2021

De gecumuleerde activa tot 31 maart 2021 bedroegen $ 142,21 miljard, wat voorheen $ 135,01 miljard was op 31 december 2020. Dit toont een stijging van 5,3% in de afgelopen drie maanden.

Investeren in een S&P 500-indexfonds - een ideale investering

Het bedrijf herhaalde zijn lang gevestigde standpunt om een ​​gemiddelde belegger idealiter van dienst te zijn door te beleggen in een S&P 500-indexfonds en niet door te streven naar het kiezen van aandelen. Buffet gaf een illustratie door een lijst te presenteren van 's werelds top 20 bedrijven in termen van marktkapitalisatie, zowel in 1989 als vandaag. Hij zei dat de 20 beste bedrijven ter wereld in 1989 niet meer in dezelfde positie verkeren; bovendien is Apple ., met een marktkapitalisatie van meer dan $ 2 biljoen, 20 keer waardevoller dan die in 1989.

Buffet legde zijn suggestie verder uit aan nieuwe beleggers dat een gediversifieerde index de voorkeur moet hebben boven het kiezen van een aandeel. Hij merkte ook op dat weinig investeerders in staat zijn geweest om winnaars op de lange termijn te selecteren. Hij zei dat het kiezen van aandelen veel meer inhoudt dan het ontdekken van een superieure industrie. Hij gaf ook een voorbeeld van de auto-industrie en merkte alleen al in de VS meer dan 2.000 ter ziele gegane bedrijven op. Er waren in 2009 slechts drie autofabrikanten in de VS en twee van hen waren op dat moment failliet.

De aanhoudingen van Berkshire in maart 2020?

een aandeelhouder vroeg zich af dat het bedrijf te bang was toen zijn economie in een recessie verkeerde en de aandelen kelderden als gevolg van pandemieën en lockdowns. De aandeelhouder stelde ook voor dat het bedrijf zijn grote kasreserves investeert om op deze bodem van de markt te werken. Het wees er ook op dat het vooraanstaande bedrijf zich haastte met het verkopen van aandelen van luchtvaartmaatschappijen. Er werd ook opgemerkt dat de belangrijkste begunstigden van de overheidssteun de luchtvaartmaatschappijen waren, maar er werd ook opgemerkt dat deze hulp kwam na de verkoop van deze holdings door Berkshire.

Impact van SPAC's

Afgezien van een toestroom van "gokkers" op de markt die vorig jaar bezig waren met daghandel en optiehandel, werd de negatieve invloed ook opgemerkt door Buffett en Munger van de opkomst van SPAC's, die verhoogden de prijs van mogelijke acquisities. Het was onrendabel voor Berkshire. Buffett noemde SPAC's een "overdreven editie van gokken" waarvoor investeerders onnodige vergoedingen betalen en waarin de managers vaak het geld investeren om een ​​vergoeding te krijgen, zonder de kwaliteit van de investeringen te benadrukken.

In antwoord op een vraag over het verhandelen van apps zoals Robinhood, voegde Buffett eraan toe dat ze het gokprobleem op de markten verergeren. Hij was erop gebrand het prospectus van Robin Hood te lezen toen hij openbaar werd, om de details te onderzoeken over hoe ze geld verdienen zonder commissies in rekening te brengen.

Bij het overschakelen op groenere elektriciteitsopwekking werd opgemerkt dat de transmissie het grootste probleem was. Er werd aan toegevoegd dat voor de aanleg van nieuwe hoogspanningsleidingen toestemming nodig is om de weg te gebruiken die staatsgrenzen en privé-eigendom kruist. Het viel Greg Abel op dat de energie-eenheid van Berkshire al een meerjarenplan in uitvoering had, de kolencentrales werden gesloten.

Naar aanleiding van een vraag over de voorgestelde federale belastingverhoging op vermogenswinst, landgoederen en bedrijven, werd een offerte aangeboden door Munger van Benjamin Franklin.

In antwoord op een vraag over het vertrek van inwoners uit Californië als gevolg van hogere belastingen en een stijging van de kosten van levensonderhoud, zei Munger dat het nogal dwaas is voor staten om rijke mensen te verdrijven die de meeste belastingen betalen en steun aan filantropische en maatschappelijke organisaties. De staat Florida is slim, en de staat Californië is dom, voegde hij eraan toe.

Kritiek op cryptocurrency

In antwoord op een vraag over cryptocurrencies zei Munger dat hij middelen om ontvoerders en afpersers te betalen niet op prijs stelde.

Berkshire is beheersbaar

In antwoord op vragen over het beheer van een groot bedrijf als Berkshire, zei Munger dat de decentralisatie hen heeft geholpen hun zaken op dezelfde manier te beheren als het Romeinse rijk. In antwoord op een vraag over de grote niet-gefinancierde overheidspensioenverplichtingen in verschillende staten, zei Buffett dat dit waarschijnlijk erger zal worden als de belasting als gevolg daarvan het vertrek van inwoners aanspoort.