Agilent neemt Resolution Bioscience over voor $ 550 miljoen

 • Agilent Technologies (NYSE: A) is overeengekomen om de in Washington gevestigde ontwikkelaar van kankertests, Resolution Bioscience, over te nemen in een deal met contanten ter waarde van $ 550 miljoen.
 • De deal waarbij Agilent een extra $ 145 miljoen moet betalen als Resolution Bioscience bepaalde mijlpalen bereikt, zal naar verwachting in april worden afgerond en zal een marginale verwatering zijn van de niet-GAAP-winst per aandeel van Agilent in fiscaal 2021 en 2022, aldus het bedrijf.
 • Met de toevoeging van Resolution Bioscience, dat sequencing van de volgende generatie ontwikkelt en commercialiseert, of op NGS gebaseerde precisie-oncologieproducten, "versterken we ons aanbod aan onze biofarmaklanten", aldus Mike McMullen, president en CEO van Agilent.
 • In 2020 heeft Resolution Bioscience $ 35 miljoen aan inkomsten geregistreerd, die naar verwachting dit jaar zal stijgen naar $ 55 miljoen.
 • In 2019 verwierf Agilent biowetenschappelijke apparatuurfabrikant BioTek Instruments voor ~ $ 1,2 miljard.

  Verwachtingen Agilent

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Santa Clara volgens de gepolste analisten uit op 5.93 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 5.34 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Agilent Technologies in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Agilent Technologies Holland Amsterdam A9 ©

  Agilent Technologies
  Agilent Technologies


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1.19 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Agilent Technologies 's resultaat per aandeel op een winst van 3.89 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 29.86.

  De consensus van het dividend ligt op 79 cent per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 0.68 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0.6 procent op.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 35.89 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 49 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 61 en de 137 dollar.

  Historische koersen aandeel Agilent Technologies

  koersdata agilenttechnologies

  Klikt u hier voor dividend aandeel Agilent Technologies. Het aandeel sloot vrijdag op 116.14 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.