Lilly's migrainemedicijn goedgekeurd in Canada voor episodische clusterhoofdpijn

 • Eli Lilly and Company (LLY -0,5%) heeft aangekondigd dat haar monoklonale antilichaamtherapie Emgality (galcanezumab) in Canada is goedgekeurd als behandeling voor episodische clusterhoofdpijn.
 • Het is bedoeld om de frequentie van aanvallen gedurende een clusterperiode te verminderen bij volwassenen met eerdere perioden van clusterhoofdpijn die ten minste 6 weken duurden en die onvoldoende reageerden / slecht werden verdragen / contra-indicaties hadden voor conventionele preventieve therapieën die zijn vastgesteld door Canadese praktijkrichtlijnen.
 • Het bedrijf heeft een studie uitgevoerd onder 106 volwassen patiënten om de veiligheid en werkzaamheid van Emgality (300 mg eenmaal per maand) te evalueren.
 • De subcutaan toegediende therapie bindt aan het calcitoninegen-gerelateerde peptide om zijn biologische activiteit te voorkomen.
 • In de VS ontving Emgality de goedkeuring van de FDA voor de behandeling van volwassenen met episodische clusterhoofdpijn in 2019 en de preventie van migraine in 2018.

  De omzet van het bedrijf uit Indianapolis over dit jaar komt uit op 27.99 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 24.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Eli Lilly in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  Eli Lilly Nederland Utrecht ©

  Eli Lilly
  Eli Lilly


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 7.61 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 8.36 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 24.51.

  De consensus van het dividend ligt op 3.37 dollar per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 1.64 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 0.38 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 196.19 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 66 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 117 en de 218 dollar.

  Historische beurskoersen Eli Lilly

  aandelenanalyse elililly

  Klikt u hier voor dividend aandeel Eli Lilly. Het aandeel sloot vrijdag op 204.89 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.