Brookfield Infrastructure biedt aan om Inter Pipeline te kopen voor C $ 16,50 / aandeel

 • Brookfield Infrastructure Partners (NYSE: BIP) zegt dat het een bod heeft gedaan om de private Canada's Inter Pipeline (OTCPK: IPPLF) te nemen voor C $ 13,5 miljard (US $ 10,63 miljard).
 • Volgens de voorwaarden van de deal heeft elke aandeelhouder van Inter Pipeline de mogelijkheid om C $ 16,50 / aandeel in contanten te ontvangen - een premie van 23% ten opzichte van de slotkoers van vandaag in Toronto - of 0,206 van een Brookfield Infrastructure klasse A omwisselbaar aandeel.
 • Brookfield zegt dat het voor het eerst Inter Pipeline benaderde in september en vervolgens overnamevoorstellen deed, maar Inter Pipeline "weigerde constructief in te gaan" voor een deal.
 • Brookfield is de grootste aandeelhouder van Inter Pipeline en bezit 19,65% van alle uitgegeven en uitstaande aandelen.
 • Het bedrijf zegt bereid te overwegen om zijn bod te verhogen als het toegang krijgt tot due diligence.

  Brookfield fundamentals

  Over 2020 verdient het bedrijf uit Hamilton volgens de gepolste analisten uit op 4.66 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 8.89 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Brookfield Infrastructure Partners LP in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 425 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 85 cent over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 59.53 uit.

  Fors dividend Brookfield Infrastructure Partners LP

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.03 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 4.01 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de bouw- en infrastructuurbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.77 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 14.85 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 7 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 23 en de 55 dollar.

  Historische koersen Brookfield Infrastructure Partners LP afgelopen 10 jaar

  beurskoers brookfieldinfrastructurepartnerslp

  Klikt u hier voor dividend aandeel Brookfield Infrastructure Partners LP. Het aandeel sloot vrijdag op 50.6 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.