Nog meer enthousiasme over Nvidia

Het enthousiasme over het aandeel Nvidia lijkt maar niet op te kunnen. Het aandeel heeft al maanden de vaart mee en deze week bracht analist C.J. Muse van Evercore ISI nog meer enthousiasme over het aandeel. Muse stelt dat ondanks de forse koerswinsten voor veel halfgeleidersbedrijven er nog zeker veel impulsen zijn die de koersen van deze sector nog hoger kunnen zetten. Hij duidt onder andere op impulsen uit de hoek van 5G, kunstmatige intelligentie en machine learning.

Voor 2021 verwacht de analist dat de sector met ruim 14 procent kan groeien tot een totale omzet van ruim 500 miljard dollar. Muse heeft zijn koersdoel verhoogd van 600 naar 675 dollar bij een gehandhaafd koopadvies. Naast de genoemde impulsen profiteert Nvidia ook van games en de markt voor zelfrijdende auto's.

Beurskoers Nvidia rond alltime high

Nvidia stock
Het aandeel noteert nu rond haar hoogste koers ooit. 2020 was tot nu toe dus het beste jaar ooit voor het aandeel.

Verwachtingen Nvidia

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 16,49 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 10,92 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Nvidia Silicon Valley ©

Nvidia
Nvidia


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 6,1 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 9,72 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 54,5 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 65 cent per aandeel. Nvidia 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,12 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een magere 0,29 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 26 februari een interim-dividend van 17 cent uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 321 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 131 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 181 en de 589 dollar.

Historische beurskoersen Nvidia

aandeel nvidia

Klikt u hier voor dividend aandeel Nvidia. Het aandeel sloot woensdag op 529,7 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.