Tesla profiteert van upgrade Goldman

Het succes voor Tesla dit jaar lijkt maar niet op te kunnen. De koers van het aandeel koerst al weken rond een recordniveau en volgens de analisten van Goldman Sachs kan de koers nog verder stijgen. Bij Goldman Sachs gaat het advies van houden naar kopen bij een koersdoel van 780 dollar. Dit is ruim 70 procent meer dan de huidige beurskoers. Voor de komende 10 jaar verwachten de analisten een enorme productiegroei tot ruim 20 miljoen auto's.

De analisten stellen verder dat de trend naar het elektrisch rijden aan het versnellen is. De dalende prijzen voor accu's zouden een verdere stimulans kunnen zijn zo stellen de analisten. De eerdere aankondiging dat Tesla (eindelijk) in de S&P 500 index gaat zorgde ook al voor een koersexplosie. Sinds deze aankondiging midden november won het aandeel ruim 40 procent.

Jaarverwachtingen Tesla

De omzet van het bedrijf uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 30,89 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 24,58 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Tesla Tilburg ©

Tesla
Tesla


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 2,38 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,26 dollar verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 251,69 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een summiere 0,86 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 627 dollar

De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Goldman Sachs , Wedbush Morgan Securities en Morgan Stanley

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 490,9 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 754 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 608 dollar.

Koershistorie Tesla Motors van 2007 tot 2020

aandeel teslamotors

Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Om 18.16 koerst het aandeel 3,91 procent hoger op 568,82 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.