Exxon Mobil blijft op kopen bij ABN AMRO

Het advies blijft bij de analisten van ABN AMRO op kopen staan. Ondanks de verwachte lagere kasstromen verwachten de analisten dat Exxon Mobil zeker nog wel haar dividenden uit kan keren in de komende twee jaar. De balanspositie zou volgens de analisten zeker toereikend moeten zijn. Daarnaast is Exxon Mobil voornemens om onderdelen te verkopen hetgeen de kasstromen ook weer kan versterken.

Beperkt concurrentievoordeel

"Het resultaat kan zijn dat de winst van Exxon tegen 2025 verdubbelt ten opzichte van het niveau van 2017. Dit hangt van marktomstandigheden af. Datzelfde geldt voor een mogelijke stijging van de kasstroom en het rendement. We handhaven onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel. Datzelfde geldt voor het beperkte concurrentievoordeel dat we Exxon toekennen" zo stellen de analisten.

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Irving over dit jaar ligt volgens de analisten op 180,51 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 255,58 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Exxon Mobil Tessenderlo ©

Exxon Mobil
Exxon Mobil


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettoverlies van 1,71 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 42 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -91,67 uit.

Fors dividend Exxon Mobil

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf volgens de analisten wel een dividend uitkeren. De consensus van het dividend ligt op 3,48 dollar per aandeel. Exxon Mobil 's dividendrendement ligt dus op 9,04 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een magere 0,48 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 10 februari een interim-dividend van 87 cent uit zal gaan keren.

Jongste koersdoelen rond de 40 dollar

ABN AMRO , HSBC en Goldman Sachs gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 163,12 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel 39 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 71 dollar.

Koershistorie Exxon Mobil 2007-2020

fundamenteel onderzoek exxonmobil

Klikt u hier voor dividend aandeel Exxon Mobil. Om 19.01 staat het aandeel 4,47 procent hoger op 38,5 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.