McCormick neemt Cholula over

De Amerikaanse sauzenproducent McCormick koopt voor 800 miljoen dollar Cholula van het private equity bedrijf L Catterton. De overname zal in contanten gedaan worden. Cholula zou op een omzet van 96 miljoen dollar. De transactie werd mede door Morgan Stanley begeleid. Cholula werd pas in april 2019 door Catterton gekocht.

Koers McCormick

Mccormick koers

De koers van het aandeel gaat al jaren gestaag omhoog zo zien we hier op de grafiek. De forse koersdaling door de corona-explosie eerder dit jaar is alweer ruim hersteld.

Over 2020 verdient het bedrijf uit Hunt Valley volgens de gepolste analisten uit op 5,61 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 5,35 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten McCormick & Co. in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

McCormick ©

McCormick
McCormick


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 768 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,71 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 32,67 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,43 dollar verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 1,3 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de voedingsbedrijven ligt op een schamele 0,33 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 30 december een interimdividend van 34 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 22,85 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 12 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 112 en de 211 dollar.

Historische beurskoersen aandeel McCormick & Co.

koersgrafieken mccormick&co.

Klikt u hier voor dividend aandeel McCormick & Co.. Het aandeel sloot dinsdag op 186,54 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.