General Electric neemt Prismatic Sensor uit Zweden over

General Electric neemt Prismatic Sensors over

Vandaag werd bekend dat GE de Zweedse startup Prismatic Sensor gaat overnemen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van medische scanners voor de gebieden zoals oncologie, cardiologie en neurologie. Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt. Het is de verwachting dat de overname al in januari 2021 wordt afgerond.

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Boston over dit jaar ligt volgens de analisten op 79,6 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 95,22 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

GE Duitsland Rheine ©

GE
GE


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 363 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 5 cent verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op een extreme 193,2 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4 cent. General Electric 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,41 procent. Het gemiddelde dividend van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een schamele 0,65 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 18 december een interimdividend van 1 cent uit zal gaan keren.

Laatste taxaties rond de 73 dollar

De meest recente adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley , RBC Capital Markets en Credit Suisse .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 84,06 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 16 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 13 dollar.

Historische koersen General Electric afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses generalelectric

Klikt u hier voor dividend aandeel General Electric. Om 16.55 staat het aandeel 0,47 procent hoger op 9,66 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.