Pfizer: 95% succes met coronavaccin

De Amerikaanse farmaceut Pfizer stelde vandaag dat haar covid-19 onderzoek nu een succesgraad van 95 procent heeft. Dit onderzoek doet zij samen met het Duitse BionTech uit Frankfurt. Op hele korte termijn wil Pfizer toestemming aan de FDA vragen om het vaccin op de markt te mogen brengen. Eerder deze week meldde andere Amerikaanse farmaceut Moderna een succesgraad van 94 procent. Per volgend jaar zouden Pfizer en BionTech circa 1,3 miljard doseringen willen produceren.

95% succesgraad


Het onderzoek van Pfizer en BionTech werd 'pas' 8 maanden terug gestart en veel wetenschappers zijn daarom ook positief verrast dat al dergelijk hoge succesgraden behaald worden. De beurskoers van het aandeel Pfizer reageerde tot heden vrij lauwtjes op de potentiele vaccindoorbraken terwijl de beurskoers van BionTech rond een record noteert.

Dr. Ashish Jha van Brown University enthousiast


Tot dusver vonden de bedrijven geen aanmerkelijke veiligheidsrisico's bij het vaccin. Per december zou het lopende fase 3 onderzoek afgerond kunnen worden.

De omzet van het concern uit New York City over dit jaar komt uit op 48,13 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 51,75 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Pfizer Rotterdam noord ©

Pfizer
Pfizer


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 15,88 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2,83 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 12,73 te liggen.

Fors dividend Pfizer

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,41 dollar verwacht. Pfizer 's dividendrendement is dus 3,91 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een magere 0,2 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 29 januari een interim-dividend van 27 cent uit zal gaan keren.

Laatste taxaties rond de 45 dollar

De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van ABN AMRO , JP Morgan en KBC Securities.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 206,04 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 5 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 40 dollar.

Historische koersen Pfizer

koersgrafieken pfizer

Klikt u hier voor dividend aandeel Pfizer. Om 18.40 stond het aandeel 1,86 procent hoger op 36,04 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.