Tesla bijna rond met nikkelfabriek in Indonesië

De Amerikaanse autogigant Tesla zou bijna rond zijn om een nikkelfabriek in Indonesië te gaan openen. De komende week worden de gespreken hiervoor doorgezet. Tesla heeft uiteraard veel nikkel nodig om haar groeiende vraag naar accu's te kunnen voldoen. Indonesië behoort tot de grootste nikkelproducenten ter wereld. Recent heeft het bedrijf echter een verbod op nikkelexport gezet om zo haar industrie meer lokaal te laten produceren.

Indonesië wil groot worden met lithium

Het tij kan echter zo maar keren want tegenover persbureau Reuters stelde de Indonesische president Joko Wikodo dat het land van plan is om de grootste producent van lithiumbatterijen te gaan worden. Naast een nikkelfabriek zou Tesla ook plannen hebben om een accufabriek in Indonesië te gaan bouwen zo lezen we op Electrek.co.

Eerder meldde Tesla dat het in haar zoektocht naar materialen voor haar accu's ook in gesprek is met onder andere Panasonic, CATL en het Canadese Giga Metals. In september meldde Tesla dat het samen met Giga Metals een CO2-neutrale nikkelmijn wil gaan exploiteren.

Meer omzet in derde kwartaal

De omzet van de automobielproducent Tesla Motors over het voorbije kwartaal was fiks minder dan waar de meeste analisten op Wall Street op gerekend hadden. Het bedrijf zag zowel haar omzet als haar nettoresultaat verbeteren. De omzet nam toe met af van 6,3 miljard dollar naar 8,77 miljard dollar zo berichtte het Amerikaanse bedrijf eind september. De consensus van de analisten lag op 10,28 miljard dollar.

Het bedrijf hield een resultaat van 0,3 miljoen dollar over (de verwachtingen van de markt lagen op 1,11 miljard dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat 0,14 miljoen dollar. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 0,32 cent.

Consensus resultaten Q3 Tesla Motors

beleggen

De totale omzet van het bedrijf uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 30,85 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 24,58 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Tesla display Model ©

Tesla
Tesla


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,46 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2,3 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 177,61.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een summiere 0,9 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 352,54 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 480 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 502 dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 408,5 dollar.

Historische beurskoersen Tesla Motors

aandeel teslamotors

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.