Applied Materials heel erg optimistisch

Over het voorbije kwartaal kwam de omzet van het Amerikaanse bedrijf Applied Materials min of meer overeen aan de becijferingen van de analisten. De totale inkomsten groeiden van 3,75 miljard dollar naar 4,69 miljard dollar zo bleek uit een rapportage van vrijdag. De analisten hadden op 4,72 miljard dollar gerekend.

Het bedrijf rapporteerde een nettoresultaat van 1,13 miljard dollar (de de markt voorzag min of meer in lijn op 1,09 miljard dollar). In het derde kwartaal van 2019 bedroeg het nettoresultaat 0,7 miljoen dollar. Het resultaat per aandeel kwam uit op 1,24 dollar.

Consensus resultaten Q3 Applied Materials

financiële analyse

Voor het komende jaar verwacht het bedrijf een verhoogde omzet: circa 4,95 miljard dollar wordt verwacht. De range van de winst per aandeel is van 1,20 tot 1,32 dollar. Topman Gary Dickerson stelt dat de vraag naar halfgeleidersystemen sterk zal blijven. De CEO stelt zelfs dat de toekomst er nog nooit zo rooskleurig uit heeft gezien.

"Applied Materials closed fiscal 2020 with record quarterly performance as demand for our semiconductor systems and services remains very strong" zo meldde Gary Dickerson, president en CEO. "Our future opportunities have never looked better and, as powerful technology trends take shape, we are uniquely positioned to accelerate our customers’ roadmaps and outperform our markets" zo onderstreepte de topman zijn optimisme.

Het bedrijf zag haar omzet in al haar regio's groeien. De groei was beperkter in Europa en de VS maar juist weer sterker in Japan, Zuid-Korea en China.

Applied Materials resultaten 2020


Applied materials resultaten 2020

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 18,81 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen het concern 17,2 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Applied Materials in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

applied materials Hoofddorp Nederland ©

applied materials
applied materials


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 4,3 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 4,71 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 14,82.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 97 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1,39 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een summiere 0,16 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 18 november een interim-dividend van 22 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 63,94 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel maar liefst 24 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 37 en de 76 dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 69,8 dollar.

Historische beurskoersen Applied Materials

fundamantele data appliedmaterials

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.