Meer winst Cisco verwacht ondanks lagere verwachtte omzet

Donderdag komt Cisco nabeurs met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De markt houdt rekening met een lichte omzetdaling maar wel een relatief sterke winststijging. De meeste analisten rekenen op een omzet van 12,09 miljard dollar terwijl een jaar terug de omzet 13,43 miljard dollar bedroeg. De winst komt naar verwachting uit op 2,64 miljard dollar (versus 2,21 miljard dollar een jaar terug).

Consensus resultaten Q3 Cisco Systems

aandelenanalyse


Het bedrijf kampt al tijden met een teruglopende omzet uit de takken routers en switches. Mede hierdoor is het bedrijf bezig met nieuwe initiatieven maar tot heden kunnen die de weggevallen omzet niet compenseren.

De omzet van het bedrijf uit San Jose over dit jaar komt uit op 48,27 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 49,3 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cisco Systems in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Cisco Systems Amsterdam ©

Cisco Systems
Cisco Systems


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 13,02 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,09 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 12,53.

Fors dividend Cisco Systems

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,47 dollar. Cisco Systems 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3,8 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,32 procent op. Naar verwachting zal het bedrijf op 21 mei een interimdividend van 50 cent uitkeren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 164,56 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 17 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 32 en de 50 dollar.

Om 17.20 koerst het aandeel 0,31 procent hoger op 38,72 dollar.

Historische koersen Cisco Systems

koersgrafieken ciscosystems

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.