NXP duikt in het rood, spreekt van tijdelijke dip

De totale omzet van het Amerikaanse bedrijf NXP Semiconductors over het voorbije kwartaal was vrij wel gelijk aan de verwachtingen van de analisten. De omzet was met 2,27 miljard dollar vrijwel gelijk aan die van een jaar terug. De gemiddelde verwachting van de analisten lag op 2,3 miljard dollar. Het nettoresultaat kwam uit op een verlies van 22 miljoen dollar (de verwachtingen van de markt lagen op 481,35 miljoen dollar).

Consensus resultaten Q3 NXP Semiconductors

aandeel

Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat nog 109 miljoen dollar. Het verlies per aandeel kwam zodoende uit op 8 cent.

De lagere resultaten over het voorbije kwartaal noemt NXP Semiconductors topman Kurt Sievers een tijdelijke dip. Sievers spreekt van herstel in de markten zoals automobiel, industrie, internet of things en mobiel. Voor 2021 verwacht Sievers weer te kunnen groeien.

Recent verhoogde analist Vijay Rakesh van Mizuho nog zijn koersdoel van 127 naar 152 dollar. Tegenover Barron’s stelde de analist dat NXP stevig kan profiteren van een aantrekkende autoproductie in China en in de VS alsmede nu vrij lage voorraden bij de dealers.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Eindhoven op 8,3 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 8,88 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NXP Semiconductors in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

NXP Nijmegen ©

NXP
NXP


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1,52 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5,37 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 25,12.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,51 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,12 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,16 procent op.

NXP Semiconductors's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 39,49 miljard dollar. Het aandeel NXP Semiconductors was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel NXP Semiconductors maar liefst 26 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 58 en de 145 dollar.

Om 21.00 staat het aandeel 1,23 procent lager op 134,89 dollar.

Historische beurskoersen NXP Semiconductors

beurskoers nxpsemiconductorsn.v.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.