Williams-Sonoma wil dividend verhogen

Williams-Sonoma gaat ook weer eigen aandelen inkopen

Het aandeel Williams-Sonoma veerde dinsdagavond ruim 5 procent op na het bekendmaken om het dividend te verhogen en tevens om haar aandelen inkoop weer te starten. Het aandeel noteert nu rond haar 52-weeks piek van circa 104 dollar. In maart koerste het aandeel nog op 26 dollar. Verder meldde het bedrijf dat het haar korte termijn schulden van 500 miljoen dollar heeft afbetaald.

Williams-Sonoma wil haar kwartaaldividend van 48 cent naar 53 cent verhogen. Dit is uitkeerbaar op 27 november en op 23 oktober gaat het aandeel ex-dividend. CEO Laura Alber meldde dat de dividendverhoging en de eigen aandeleninkoop kunnen omdat de financiele capaciteit dusdanig aan het verbeteren is. Over het tweede kwartaal zag het bedrijf haar omzet 8,8 procent oplopen tot 1,49 miljard dollar. De groei uit online was 46 procent en dit komt neer op 76 procent van de totale omzet.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 6,23 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 5,9 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Williams-Sonoma in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 484 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 6,25 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 16,92 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,95 dollar verwacht. Williams-Sonoma's dividendrendement komt hiermee uit op 1,84 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de handelsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,12 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Williams-Sonoma' nu rond de 8,34 miljard dollar. Het aandeel Williams-Sonoma was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Williams-Sonoma maar liefst 56 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 107 dollar.

Historische koersen Williams-Sonoma

beurskoers williams-sonoma

Klikt u hier voor dividend aandeel Williams-Sonoma. Het aandeel sloot maandag op 105,76 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.