Momenteel zeer fors dividend IBM

Beleggers in het aandeel IBM kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel IBM nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 6,49 dollar. IBM's dividendrendement komt hiermee op 5,23 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,2 procent op.

Historische dividendrendementen IBM

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 74,01 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 77,15 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

IBM Amsterdam west ©

IBM
IBM


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 9,86 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 11,07 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 11,21 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt IBM's beurswaarde 110,73 miljard dollar. Het aandeel IBM was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel IBM 7 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 91 en de 159 dollar.

Koershistorie IBM van 2007 tot 2020

fundamantele data ibm

Klikt u hier voor dividend aandeel IBM. Het aandeel sloot maandag op 124,07 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.