2017 recordjaar voor KWS Saat aldus analisten

Morgen komt het Duitse KWS Saat met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,15 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,08 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KWS Saat in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 105 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 15,83 euro verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 21,85 uit.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3,42 euro. KWS Saat 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0,99 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een magere 0,06 procent.

Laatste taxaties rond de 336 euro

M.M. Warburg & Co., Equinet-ag en DZ Bank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KWS Saat 's beurswaarde 2,28 miljard euro.

Om 9.51 koerst het aandeel 1,27 procent hoger op 345,9 euro.

Historische beurskoersen KWS Saat

aandeel kwssaat

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.