AkzoNobel wordt door analisten fair gewaardeerd aandeel genoemd

De beurskoers van het aandeel AkzoNobel zou nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, in lijn met de meeste taxaties zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel AkzoNobel zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 20 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de actuele richtprijzen voor het aandeel staat op 81,2 euro. Dit is zo'n 0,3 procent meer dan de huidige koers van 83,4 euro.

Veel onzekerheid waarderingen AkzoNobel

fundamantele data

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 8,43 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 9,28 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten AkzoNobel in beeld plus taxaties 2020

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 611 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3,07 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 27,17 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,83 euro. AkzoNobel's dividendrendement komt hiermee op 2,19 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een magere 0,64 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 88 euro

Morgan Stanley, JP Morgan en Citigroup gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van AkzoNobel' nu rond de 18,99 miljard euro. Het aandeel AkzoNobel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel AkzoNobel 3 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 46 en de 92 euro.

Historische koersen AkzoNobel afgelopen 10 jaar

financiele analyse akzonobel

Klikt u hier voor dividend aandeel AkzoNobel. Om 10.25 stond het aandeel 0,14 procent lager op 83,4 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.