BPost in 2020 stevige underperformer in Belgie

Door het forse verlies van 43 procent behoort het aandeel tot één van de slechtste aandelen van Belgie. Het doorsnee Belgische aandeel nam sinds begin dit jaar ruim 9 procent in waarde af. Over de voorbije 3 maanden staat het aandeel in de min (-8 procent).

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 3,86 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 3,78 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 139 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 71 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8,32 te liggen.

Fors dividend BPost

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,47 cent. Het dividendrendement van BPost ligt hiermee op 7,95 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de transport- & logistiekbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2,9 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 8 euro

Kepler Capital Markets, Barclays en KBC Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BPost's beurswaarde 1,18 miljard euro. Het aandeel BPost bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juni vorig jaar staat het aandeel BPost 29 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 12 euro.

Historische koersen BPost

fundamantele data bpost

Klikt u hier voor dividend aandeel BPost. Om 13.35 koerst het aandeel 0,34 procent hoger op 5,91 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.