Corbion dit jaar in Nederlandse kopgroep

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke winst van 21 procent tot één van de beter presterende aandelen van de Nederlandse beurzen. Het gemiddelde Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 19 procent lager. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in de plus (+3 procent). Het gemiddelde Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 19 procent in de min.

Rendementen Corbion versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Corbion over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Investeerders die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een beperkte winst van 40 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een winst van 90 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 3 procent.

Morgen komt het Nederlandse Corbion met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 1,02 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 976,4 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Corbion in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 68 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Corbion's resultaat per aandeel op een winst van 98 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende op 34,64 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,57 cent verwacht. Het dividendrendement van Corbion ligt hiermee op 1,68 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de voedingsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3,17 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 35 euro

De laatste 3 adviezen voor het voedingsbedrijf zijn afkomstig van Berenberg, Kepler Capital Markets en ABN AMRO

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Corbion' momenteel circa 2 miljard euro. Het aandeel Corbion was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Corbion maar liefst 23 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 22 en de 36 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 40 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Corbion

aandeel corbion

Klikt u hier voor dividend aandeel Corbion. Om 12.46 staat het aandeel 0,15 procent lager op 33,95 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.