Tij lijkt te keren bij Twitter: meer gebruikers

Het tij lijkt een beetje te keren bij het geplaagde mediabedrijf Twitter. De resultaten over het derde kwartaal lagen boven de consensus. Daarnaast bond Twitter meer gebruikers. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers steeg in het afgelopen kwartaal met 4 procent tot 330 miljoen. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg met 14 procent. Diverse zakenbanken hebben na de presentatie van de cijfers hun koersdoelen voor het bedrijf verhoogd. Bij zakenbank UBS ging het koersdoel van 14 naar 21 dollar.

Diverse analisten stellen dat de frequentie van het getwitter in combinatie met de groei van het aantal gebruikers een goede zaak voor het bedrijf is. Bij FBN Securities ging het koersdoel van 20 naar 23 dollar bij een koopadvies.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,4 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 2,53 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Twitter Inc in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 288 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 39 cent over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 52,87.

Dividendbetalingen door Twitter Inc worden niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de entertainmentbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,68 procent op.

Twitter Inc's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 14,31 miljard .

Het aandeel sloot dinsdag op 20,62 dollar.

Historische koersen Twitter Inc afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses twitterinc

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.