Twitter neemt zakelijke berichtendienst Quill over

 • Twitter (NYSE:TWTR) deed de eerste overname van het Parag Agrawal-tijdperk toen het dinsdag zei Quill te hebben gekocht, een berichtenservice die zichzelf had gepositioneerd als een potentiële rivaal van Slack .
 • Nick Caldwell, algemeen manager van Twitter (TWTR) voor kerntechnologie, zei in een reeks tweets dat Quill "een frissere, meer doelbewuste manier van communiceren" is en dat Quill Twitter zou helpen "berichtentools zoals DM's [direct berichten] een meer nuttige en expressieve manier waarop mensen gesprekken kunnen voeren over de dienst."
 • Financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.
 • Quill is opgericht door Ludwig Pettersson, die eerder werkzaam was als creatief directeur bij financiële dienstverlener Stripe. Volgens TechCrunch zal Twitter (TWTR) de berichten-app van Quill stopzetten en de werknemers van het bedrijf opnemen in zijn Experience-organisatie om te werken aan berichtenservices en -producten.
 • De overname van Quill door Twitter (TWTR) komt minder dan een week nadat het bedrijf Agrawal had benoemd tot chief executive na het aftreden van Jack Dorsey.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit San Francisco volgens de gepolste analisten uit op 5.09 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 3.72 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Twitter in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  Twitter Nederland Amsterdam Rai spaces ©

  Twitter
  Twitter


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 182 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 20 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 221.75.

  Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een nihile 1.45 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 34.58 miljard dollar. -16

  Het aandeel staat om 21.33 2.73 procent lager op 44.35 dollar.

  Historische koersen Twitter 2007-2021

  koersdata twitterinc

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.