2017 recordjaar voor Vertex Pharma aldus analisten

Morgen publiceert het Amerikaanse Vertex Pharma haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Vertex Pharma over dit jaar komt uit op 2,3 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Vertex Pharma in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 414 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,63 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 92,67.

De consensus van de analisten luidt dat Vertex Pharma geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,85 procent.

Actuele koersdoelen rond de 181 dollar

De laatste 3 adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, BMO Capital Markets en Leerink Swann & Company.

Vertex Pharma 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 37,21 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 151,06 dollar.

Historische koersen Vertex Pharma afgelopen 10 jaar

aandeel vertexpharma

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.