Thor Industries op recordjacht aldus analisten

Morgen komt het Amerikaanse Thor Industries haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 7,14 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 4,58 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Thor Industries in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 358 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 6,79 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,24 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,32 dollar. Thor Industries's dividendrendement komt neer op 1,13 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de transport- & logistiekbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,64 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Thor Industries's marktkapitalisatie 6,13 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 117,05 dollar.

Historische koersen Thor Industries afgelopen 10 jaar

financiele analyse thorindustries

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.