Analisten raden aan Randstad te houden

Analisten zien nu, mede door het laatste koersverlies van het aandeel, noch opwaarts noch neerwaarts potentieel voor het aandeel Randstad. Daarom noemt het gros van de analisten het aandeel Randstad op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 13 analisten geanalyseerd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 46,28 euro. Dit is circa 4 procent meer dan de huidige beurskoers van 44,62 euro.

Koersdoelen voor Randstad varieren

aandelenanalyse

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 23,85 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 23,81 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 750 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,15 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,75 te liggen.

Fors dividend Randstad

De consensus van het dividend ligt op 2,52 euro per aandeel. Randstad's dividendrendement komt hiermee uit op 5,65 procent. Het gemiddelde dividend van de uitzendbureaus ligt op een schamele 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 45 euro

Jefferies & Co., Credit Suisse en KBC Securities gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Randstad's marktkapitalisatie 8,16 miljard euro. Het aandeel Randstad was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Randstad 12 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 36 en de 52 euro.

Historische koersen Randstad 2007-2019

aandelenanalyses randstad

Klikt u hier voor dividend aandeel Randstad. Het aandeel staat om 14.34 2,06 procent hoger op 44,62 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.